Smartfón – Najčastejšia príčina dopravných nehôd na Slovensku

Podľa štatistiky Policajného zboru Slovenskej republiky je najčastejšou príčinou dopravných nehôd na Slovensku práve používanie smartfónov. V rebríčku tak predbehlo jazdu pri prekročenej rýchlosti a nesprávny a nebezpečný spôsob jazdy.

V štatistike sa ďalej uvádza, že vodiči si uvedomujú riziko, ktoré z používania mobilu počas šoférovania vyplýva. Aj napriek tomu však tretina vodičov správy na telefóne číta a každý piaty vodič aj odpisuje. Viac si prečítate v článku Smartfón – Najčastejšia príčina dopravných nehôd na Slovensku.

Finančná odmena pre zodpovedných vodičov

Niektoré poisťovne v zahraničí sa rozhodli zodpovedných vodičov odmeniť. Dajú im najlacnejšie poistenie auta v prípade, že vodič počas šoférovania nepoužíval smartfón. Tento údaj zistia poisťovne na základe aplikácie, ktorú si vodič nainštaluje do telefónu.

Zodpovední vodiči však získajú odmenu aj na Slovensku. V prípade, že ste za posledné 3 roky nespôsobili žiadnu, alebo maximálne jednu dopravnú nehodu, môžete získať 60% zľavu na PZP! Urobte si PZP porovnanie a zistite, ktorá poisťovňa vás štedro odmení.

12. 07. 2019 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Jednodňová diaľničná známka Eurovignette 3 tipy, ako ku koncu leta ušetriť Za PZP zaplaťte iba toľko, koľko v počas roka prejazdíte

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2