Slovenská sporiteľňa mení cenník

Od 1. júla 2010 budú v cene vybraných osobných účtov elektronicky zadané platby v rámci Európskeho hospodárskeho priestoru. Zdražejú úvery s poistením.

Osobné účty

V cene Osobného účtu, účtu SPOROžíro vysokoškolák a SPOROžíro EURO<26 bude zahrnutý neobmedzený počet platieb v eurách v rámci krajín Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) zadaných prostredníctvom elektronických služieb. Pri ostatných účtoch budú tieto transakcie spoplatnené sumou 0,13 €.

V novom cenníku je uvedený aj poplatok za urgentnú platbu v eurách do krajín EHP (v rámci zahraničného platobného styku). Pri využití elektronických služieb bude vo výške 1,66 €, pri zadaní prevodu na obchodných miestach vo výške 3,32 €. Ostatné poplatky spojené s tuzemským a zahraničným platobným stykom, debetnými kartami a hotovostnými operáciami sa nemenia.

Úvery

Pri Úveroch na bývanie sa zvyšujú poplatky za poistenie úveru, pričom v cenníku už nie sú uvedené zvýhodnené ceny poistenia v prípade dvoch poistených osôb. Po novom zaplatíte za jednu poistenú osobu pri základnom súbore poistenia 7,9 % z predpísanej mesačnej splátky (predtým 7,5 %), pri rozšírenom súbore poistenia 10 % (predtým 9 %) a pri komplexnom súbore poistenia 13,5 % (predtým 12 %). Poistné bude vyššie aj pri Úveroch na čokoľvek. Poplatok na jednu poistenú osobu sa pri rozšírenom aj komplexnom súbore poistenia zvyšuje o 0,5 %. Ostatné poplatky súvisiace s úvermi (aj kreditnými kartami) zostávajú nezmenené.

Tip na porovnanieChcete byť informovaný o zmenách poplatkov Vašej banky? Pridajte sa k nám na Facebook.

30. 06. 2010 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Účet za 0 €. Pre každého a navždy Tatra Banka, VÚB banka a Slovenská sporiteľňa spustili okamžité platby

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2