Ženy – ktorá zdravotná poisťovňa sa o vás postará najlepšie?

Ženy potrebujú komplexnejšiu zdravotnú starostlivosť než muži. Porovnali sme zdravotné poisťovne a zisťovali sme, ktorá je najlepšia zdravotná poisťovňa pre ženy.

Vrátenie peňazí za lieky na predpis

Vrátenie peňazí za lieky na predpis poskytujú iba súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union. Štátna VŠZP vám na doplatkoch za lieky nič nevráti. Dôvera vráti na doplatkoch až 200 EUR na každého člena domácnosti. Union zdravotná poisťovňa vráti doplatok iba deťom do 17 rokov a to vo výške 100% doplatku.

Príspevok na zubára

Najčastejšie platíme za ošetrenie u zubára. Zdravotné poisťovne Dôvera a Union vám na ošetrenie zubov a dentálnu hygienu prispejú 100 EUR ročne. VŠZP prispeje iba deťom a maximálne do výšky 30 EUR ročne.

Čakacie lehoty na vyšetrenie

To, kedy sa dostanete na vyšetrenie alebo operáciu, taktiež záleží od toho, v akej zdravotnej poisťovni ste poistená. Na vyšetrenie mamografom najkratšie čakajú ženy poistené v Dôvere, a to maximálne 10 dní. Ženy poistené v Unione sa na vyšetrenie dostanú do 14 dní, VŠZP zabezpečí vyšetrenie do 15 dní.

Ďalšie benefity pre ženy

Zdravotné poisťovne sa líšia v mnohých ďalších službách, vrátane tých, ktoré poskytujú mamičkám a novorodencom. Ak chcete vedieť, ktorá zdravotná poisťovňa je pre vás a vaše dieťa najlepšia, urobte si porovnanie zdravotných poisťovní zadarmo z pohodlia domova.

09. 08. 2019 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Jednodňová diaľničná známka Eurovignette 3 tipy, ako ku koncu leta ušetriť Za PZP zaplaťte iba toľko, koľko v počas roka prejazdíte

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2