3 tipy, ako naučiť vášho tínedžera nerozhadzovať peniaze

Je dôležité viesť svoje dieťa k správnym finančným návykom už v ranom veku. Príkazy ako spôsob východy na väčšinu tínedžerov neplatia. Prečítajte si 3 tipy odborníkov, ako motivovať vaše deti šetriť a míňať peniaze s rozumom.

  1. Dohodnite sa, koľko peňazí môže mesačne minúť

Dohodnite sa s vaším tínedžerom na finančnom strope. Vytvorte mu osobný účet, ktorý ho upozorní na to, koľko peňazí môže ešte do konca mesiaca minúť.

  1. Vysvetlite mu, že peniaze môžu zarábať aj samé

Vášho tínedžera nezaujíma výška úroku. Vysvetlite mu jej význam na praktickom príklade. Spočítajte, koľko by mohol zarobiť, keby si pravidelne odkladal napríklad 10 EUR. V tomto vám pomôže kalkulačka sporenia, ktorá vám nájde najvýnosnejšie  sporenie pre deti.

  1. Pomôžte mu sporiť

Ak sa vaše dieťa nevie naučiť odkladať si peniaze bokom samo, založte mu sporenie, ktoré bude sporiť namiesto neho. Viac o takomto sporení sa dočítate v pokračovaní článku ako naučiť svoje dieťa sporiť.

26. 06. 2019 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Bezpečnostné schránky už od 2 € mesačne Záujem o investície do kryptomien dlhodobo rastie. Akým spôsobom je možné nielen Bitcoin kúpiť?

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2