Zvýšenie limitu na bezkontaktné platby z 20 € na 50 €

Po dohode s bankami vláda podá návrh na zvýšenie limitu pre bezkontaktné platby z 20 eur na 50 eur. O návrhu sa bude rokovať budúci týždeň. Po rokovaní by návrh mala odobriť aj Národná rada SR.

bezkontaktne platby 50 eur

Vláda pristúpila k zvýšeniu limitu na bezkontaktné platby, aby tak pomohla ochrániť zdravie obyvateľov. Bezkontaktná platba je rýchlejšia a hygienickejšia, nakoľko zákazník nemusí zadávať PIN kód a dotýkať sa tak terminálu. Banky vyzývajú ľudí, aby na platby využívali aj mobilné telefóny a digitálne peňaženky.

Na bezkontaktné platenie sme si zvykli

Bezkontaktné platby sú na Slovensku veľmi populárne. Štatistiky Slovenskej sporiteľne hovoria, že klienti banky vykonajú viac ako 80% platieb bezkontaktne a každá desiata bezkontaktná platba je vykonaná mobilom alebo smart hodinkami.

Navýšenie limitu na 50 eur pri bezkontaktných platbách bez nutnosti zadávania PIN čísla nevyžaduje povolenie Národnej banky Slovenska.

Väčšinu finančných služieb vybavíte online

Svoje zdravie môžete chrániť nielen bezkontaktnými platbami, ale aj využívaním finančných služieb cez internet. Z domu sa dnes dá vybaviť online pôžička, hypotéka s najnižším úrok alebo aj poistenie auta, domu alebo bytu.

06. 04. 2020 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Účet za 0 €. Pre každého a navždy Tatra Banka, VÚB banka a Slovenská sporiteľňa spustili okamžité platby

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2