Nový termínovaný vklad v maďarských forintoch

VÚB banka spustila predaj nových termínovaných vkladov v maďarských forintoch pre fyzické a právnické osoby. Dôvodom je rastúci záujem maďarských občanov o uloženie svojich úspor v slovenských bankách. Aj keď VÚB zaznamenala zvýšený záujem maďarských občanov najmä o vkladové produkty v eurách, rozhodla sa pre nich zriadiť aj termínované vklady vo forintoch, pretože v blízkom období očakáva k posilneniu forintu voči euru. V ponuke banky sú termínované vklady s viazanosťou na 1, 3, 6 a 12 mesiacov s minimálnym otváracím vkladom 40 000 forintov.

S otvorením, vedením a zrušením týchto vkladových produktov nie sú spojené žiadne poplatky. Peniaze sú chránené v rámci Fondu ochrany vkladov. Na termínované vklady je možné bez obmedzenia vkladať ďalšie prostriedky. V prípade potreby si klient môže peniaze vybrať kedykoľvek aj pred uplynutím viazanosti, pričom stratí určitú časť z úrokov v závislosti od dohodnutej doby viazanosti vkladu. Úrokové sadzby pre termínované vklady v HUF sa stanovujú individuálne na obchodnom mieste VÚB. Ak sa klient rozhodne zriadiť si termínovaný vklad s viazanosťou 12 mesiacov a vloží naň 1 500 000 forintov (asi 5 000 €), peniaze sa mu budú úročiť ročnou úrokovou sadzbou 3,25 %.

Tip na porovnaniePorovnajte si termínované vklady vo všetkých bankách!

26. 01. 2012 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Bezpečnostné schránky už od 2 € mesačne Účet za 0 €. Pre každého a navždy

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2