Tatra Banka, VÚB banka a Slovenská sporiteľňa spustili okamžité platby

1. februára 2022 spustili Tatra banka, VÚB banka a Slovenská sporiteľňa okamžité platby - expresne rýchly prevod financií medzi účtami vedenými v týchto bankách. Finančné prostriedky budú pripísané na účet v priebehu pár sekúnd, v akýkoľvek deň a akúkoľvek hodinu.

okamzite platby

Spustenie projektu okamžitých platieb sa týka nie len Slovenska, ale aj ďalších 35 krajín Európy. Absolútny limit pre okamžité platby je 100-tisíc eur.

Počas prvých 12 hodín od spustenia projektu zaznamenala Slovenská sporiteľňa až 17-tisíc okamžitých platieb.

Kľúčové vlastnosti okamžitých platieb

Sú dostupné nonstop

Okamžité platby budú klientom k dispozícií nonstop 24 hodín denne, 365 dní v roku, počas víkendov aj sviatkov. Na spracovanie platby nie je potrebné čakať do nasledujúceho pracovného dňa.

Sú automatické

Platbu netreba označovať ako okamžitú. Pri zadávaní v elektronickom bankovníctve systém výhodnotí, či platba môže byť spracovaná expresne.

Nie sú spoplatnené

Banky si za vykonanie okamžitých platieb neúčtujú poplatky.

Dostupné aj v zahraničí

Okamžité platby sú dostupné v partnerských bankách v 36 krajinách SEPA.

Dostupné iba pre elektronické bankovníctvo

Okamžité platby môžu byť iba jednorázové euro platby zadávané elektronicky. Maximálna výška jednej platby je v zmysle SEPA pravidiel stanovená na 100 000 eur.

15. 02. 2022 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Účet za 0 €. Pre každého a navždy Záujem o investície do kryptomien dlhodobo rastie. Akým spôsobom je možné nielen Bitcoin kúpiť?

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2