Tatra banka prináša bezkontaktné mobilné platby

iPhoneMobilné platby budú realizované prostredníctvom prídavného zariadenia iCarte NFC (Near Field Communication) pre iPhone 4S/4 a iPhone 3GS/3G, ktoré vyvinula kanadská spoločnosť Wireless Dynamics Inc. Po stiahnutí aplikácie MobilePay a pripojení iCarte budú môcť klienti Tatra banky používať svoj iPhone ako debetnú kartu Visa pri platení za nákupy a služby. Platby iCarte sú v súlade so špecifikáciami Visa pre bezkontaktné platby a sú akceptované u všetkých obchodníkov s bezkontaktnými terminálmi Visa PayWave. Novú technológiu sprístupní Tatra banka širokej verejnosti v prvej polovici roka 2012.

„Máme dlhoročné skúsenosti s implementáciou nových riešení v oblasti platobného styku. NFC je našim druhým projektom v oblasti bezkontaktných platieb, preto nebolo pre nás mimoriadne komplikované pripraviť vhodnú infraštruktúru pre spustenie tohto výnimočného projektu. Veríme, že úvodná fáza nám prinesie množstvo dôležitých poznatkov pre ďalšie komerčné využitie bezkontaktnej technológie,“ hovorí Lucia Suďová, riaditeľka odboru retailových produktov Tatra banky.

Cieľom projektu je získať reálne skúsenosti s novou službou pre mobilné bezkontaktné platby. Viac ako stovka zamestnancov Tatra banky už využíva novú technológiu a je schopná realizovať transakcie prostredníctvom svojich mobilných zariadení vo všetkých prevádzkach, ktoré sú vybavené bezkontaktnými terminálmi (napr. bauMax, 101 Drogerie, DM Drogerie, New Yorker, Mark&Spencer).

Platobnú aplikáciu zabezpečila partnerská spoločnosť Visa Europe. „Prelínanie sveta mobilných telefónov a platieb je prirodzenou a nevyhnutnou evolúciu a cestou do budúcnosti. Platby mobilnými telefónmi ponúkajú najvyšší komfort, rýchlosť a bezpečnosť. Prinášajú tiež participujúcim obchodníkom úplne nové možnosti obsluhy svojich klientov. Sme veľmi radi, že sme mohli podporiť našich inovatívnych partnerov v tomto unikátnom projekte. Nadobudnuté skúsenosti ďalej zužitkujeme pre rozvoj „novej generácie“ platieb na Slovensku,“ uviedol Marcel Gajdoš, Visa Europe Country manager pre Slovensko.

Tip na porovnanieHľadáte najlepší bežný účet? Porovnajte si bežné účty v jednotlivých bankách.

13. 03. 2012 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Bezpečnostné schránky už od 2 € mesačne Účet za 0 €. Pre každého a navždy

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2