Refinancovanie hypotéky 2019: Oplatí sa vám refinancovať hypotéku?

Refinancovaním hypotéky môžete získať výhodnejší úrok, skrátiť si dobu splácania, nastaviť si splátky podľa vašich predstáv a ušetriť na poplatkoch. Pred refinancovaním je však dôležité pozrieť sa na podmienky, za ktorých vám bola poskytnutá vaša súčasná hypotéka.

Pozor na poplatky súvisiace s refinancovaním

Ako prvé si overte podmienky predčasného splatenia vašej hypotéky. V prípade, že vám vaša súčasná banka uloží pokutu za predčasné splatenie, poprípade poplatok v rozmedzí niekoľkých percent zo zostatkovej sumy, môže sa stať, že sa vám refinancovanie hypotéky neoplatí. Prepočítajte si, či je úrok, ktorý získate v novej banke, dostatočne nízky na to, aby sa vám oplatilo hypotéku refinancovať aj v prípade vyššej pokuty za jej predčasné splatenie.

Ako refinancovať hypotéku najvýhodnejšie?

Každá banka chce, aby ste svoju hypotéku refinancovali práve u nich. Refinancovanie hypotéky kalkulačka je nástroj, ktorý pre vás pripravili naši odborníci, aby ste  zistili, či sa vám hypotéku oplatí refinancovať.

Viac rád, ako refinancovať hypotéku a všetko na tému refinancovanie hypotéky 2019 si prečítate kliknutím na niektorý z odkazov.

01. 08. 2019 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Hypotekárny zlom – VÚB banka ako prvá dvíha úrokové sadzby na hypotékach Chcete ušetriť pri vybavovaní hypotéky? Zamýšľaný návrh na vklad oznámte katastru elektronicky.

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2