Koronavírus – Máte nárok na vrátenie peňazí z dovolenky?

Na Slovensku zatiaľ neevidujeme potvrdený prípad, aj napriek tomu koronavírus zasiahol do životov Slovákov, ktorý majú v pláne vycestovať do zahraničia.

koronavirus storno dovolenky

Storno z dôvodu strachu

Nákaza sa už dávno netýka iba krajín Ázie. Koronavírus zasiahol už aj obľúbené destinácie Slovákov, ako napríklad Francúzsko alebo Taliansko, a rozširuje sa ďalej. Mnoho ľudí preto rozmýšľa nad zrušením svojej dovolenky. Poisťovne aj cestovné kancelárie však varujú, že poistné podmienky nepoznajú storno z dôvodu strachu.

Tip: V prípade zrušenia dovolenky menej ako 14 dní pred odjazdom môžete mať nárok aspoň na 25% z ceny zájazdu.

Pomôže vám cestovné poistenie?

Súčasťou vášho cestovného poistenia by malo byť aj poistenie liečebných nákladov. V rámci tohto poistenia by mali byť kryté náklady na ošetrenie a hospitalizáciu v prípade, že sa v zahraničí nakazíte vírusom a budete potrebovať okamžitú liečbu. Niektoré poisťovne však už do svojich poistných podmienok doplnili vyhlášku, ktorá hovorí, že nárok na poistné krytie zaniká v prípade, že klient vycestuje do krajiny, ktorá je označená ako riziková.

Väčšina poisťovní vo svojich poistných podmienkach nešpecifikuje iné poistné udalosti, ktoré môžu v prípade koronavírusu nastať, ako napríklad pobyt v karanténe: ,,Udalosti, ktoré vznikli v dôsledku úradného nariadenia, akým je aj vyhlásenie karantény, nie sú súčasťou poistného krytia.“

Odporúčanie

Nakoľko sa jedná o špecifický poistný prípad, pre bližšie informácie o možnostiach stornovania zájazdu kvôli koronavírusu alebo preplatenia nákladov na hospitalizáciu, kontaktujte priamo cestovnú kanceláriu alebo poisťovňu, v ktorej máte uzatvorené cestovné poistenie.

04. 03. 2020 - Lenka Siváková

Prečítajte si aj: Jednodňová diaľničná známka Eurovignette

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2