Home Credit narástol v 1. polroku o tretinu

Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s. bola založená v roku 1999. Špecializuje sa na úverové produkty: pôžičky na mieste predaja, auto úvery, hotovostné pôžičky, kreditné karty a revolvingové pôžičky. V prvom polroku 2013 požičal Home Credit takmer 100 miliónov eur. Objem poskytnutých úverov tak oproti minulému roku navýšil takmer o tretinu.

Hotovostné bezúčelové pôžičky a úvery boli výrazne podporené televíznou kampaňou a dosiahli medziročný nárast objemu až o vyše 50 %. Klienti môžu peniaze z pôžičky Home Credit využiť na čokoľvek, najčastejšie slúžia na nákup vybavenia do domácnosti a financovanie rekonštrukcie bytu. Priemerná výška poskytnutej pôžičky bola 1 900 €. K pôžičke si môžu klienti uzatvoriť dobrovoľné poistenie schopnosti splácať, ale Home Credit ponúka aj možnosť zmeny výšky splátky alebo jej dočasného odloženia, čo zvyšuje bezpečnosť úveru.

Najžiadanejším úverovým produktom boli kreditné karty. „Home Credit je dlhodobo lídrom na trhu v tejto oblasti,“ dodáva mediálna zástupkyňa spoločnosti Silvia Blahútová Nagyová. Na kartách Premia ponúka Home Credit možnosť zbierať prémiové eurá za platby a 51-dňové bezúročné obdobie. V spolupráci s obchodnými partnermi vydáva aj takzvané co-brandované kreditné karty, napríklad Clubcard kreditnú kartu TESCO.

Objem poskytnutých úverov na nákup tovaru na splátky zaznamenal v prvom polroku pokles a dosiahol 14 miliónov €. „Nákup na splátky považujeme stále za veľmi dôležitý predajný kanál a prostriedok, ako zákazníkom čo najviac zjednodušiť cestu k nákupu potrebného tovaru. Pri veľkých obchodných partneroch sme ale čiastočne nahradili nákupy na splátky kreditnými kartami, ktoré dávajú zákazníkom ešte väčšie výhody, ako pôvodné úvery. Zákazníci to oceňujú, čo sa nakoniec prejavuje aj vo výsledkoch kreditných kariet,“ hovorí generálny riaditeľ spoločnosti Home Credit Slovakia David Bystrzycki.

Komunikačným partnerom spoločnosti Home Credit Slovakia sa od septembra 2013 stala agentúra PR Clinic. Jej úlohou bude „upevniť vnímanie Home Creditu ako lídra na trhu spotrebiteľského financovania. Jednou z hlavných tém komunikácie bude zodpovedné úverovanie, ktoré Home Credit vždy komunikoval veľmi otvorene a férovo,“ uzatvára Blahútová Nagyová.

Získajte pôžičku Home Credit hneď teraz: Chcem pôžičku

27. 09. 2013 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Hypotekárny zlom – VÚB banka ako prvá dvíha úrokové sadzby na hypotékach Chcete ušetriť pri vybavovaní hypotéky? Zamýšľaný návrh na vklad oznámte katastru elektronicky.

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2