„Revolučná“ novinka z Austrálie zjednoduší zadávanie platieb

Austrálska banka Westpac priniesla nový spôsob zadávania platby na tablete. Použila známu technológiu drag-and-drop (potiahni a pusť), ktorá sa bežne používa napríklad na vkladanie príloh do e-mailov. Nápad zapracovala do svojej novej aplikácie pre iPad s dotykovým displejom, je však použiteľný aj v internet bankingu ovládanom myšou.

Zadanie platby z účtu na účet je veľmi jednoduché. Na obrazovke sú zobrazené všetky účty klienta a ich zostatky. Používateľ „chytí“ zostatok účtu A, potiahne ho na zostatok účtu B a pustí. Následne zadá sumu, ktorú chce z účtu A na účet B previesť a platbu potvrdí.

Aplikácia pre iPad Westpac

Podobne sa zadáva aj platba na cudzí účet. Používateľ „chytí“ zostatok účtu A a potiahne ho na tzv. platobnú zónu na pravom okraji displeja.

Aplikácia pre iPad Westpac

Aj keď zadávanie platby „ťahaním“ nemusí byť rýchlejšie ako doterajšie riešenia, určite je intuitívnejšie, mnohí klienti si naň okamžite zvyknú a iní spôsob už používať nebudú.

Tip na porovnanieZľavy na všetkých čerpacích staniciach: AUTOKARTA

Zdroj, foto: NetBanker

12. 07. 2012 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Bezpečnostné schránky už od 2 € mesačne Účet za 0 €. Pre každého a navždy

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2