Prvá ázijská banka na Slovensku: KDB Bank Europe [VIDEO]

Na Slovensku pôsobí takmer 100 kórejských spoločností. Väčšina z nich je naviazaná na kórejské koncerny Samsung a Hyundai-Kia. Teraz vstúpila na slovenský trh aj prvá kórejská banka - KDB Bank Europe. Banka so sídlom v Maďarsku je 100% dcérskou spoločnosťou juhokórejskej KDB Bank (Korea Development Bank - Kórejskej rozvojovej banky). Korporáciám aj jednotlivcom chce poskytovať vysokú úroveň bankových služieb s dôrazom na individuálne potreby klientov a flexibilitu.

Prezentačný film KDB Bank Europe:

História KDB Bank

  • KDB Bank pôsobí od roku 1990 na maďarskom bankovom trhu. Svoje služby pôvodne vykonávala pod názvom Daewoo Bank Magyarország, Rt..
  • Po dohode medzi Korea Development Bank a predošlým majiteľom KDB Bank - Daewoo Securities - sa v roku 2002 novou materskou spoločnosťou banky stala Korea Development Bank, ktorá je v 100% vlastníctve juhokórejského štátu.
  • V roku 2006 sa názov banky zmenil na KDB Bank (Magyarország) Zrt.. Kórejská materská spoločnosť zvýšila základné imanie banky o 6,5 miliárd forintov s víziou vytvoriť z KDB Bank regionálne centrum a vedúcu ázijskú banku východnej a strednej Európy.
  • V máji 2013 banka zmenila názov na KDB Bank Europe Ltd..
  • V auguste 2013 banka na základe stratégie rozširovania v strednej a východnej Európe otvorila svoju prvú pobočku v zahraničí - v Bratislave.

Ciele KDB Bank v Európe

  • Pomoc kórejským firmám pôsobiacim vo východnej a strednej Európe a podpora ich obchodnej činnosti,
  • poskytovať služby na medzinárodnej úrovni súkromným a firemným klientom,
  • expanzia do ďalších štátov Európskej únie.

KDB Bank na Slovensku

KDB Bank otvorila svoju prvú slovenskú pobočku 10. septembra 2013 na Obchodnej ulici v Bratislave. Na slávnostnom ceremoniáli vystúpil Hong Kyttack, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ KDB Financial Group. Zdôraznil výnimočnú pozíciu KDB Bank Europe, ktorá nie je iba univerzálnou bankou ponúkajúcou široký rozsah retailových produktov, ale predovšetkým je bankou zameranou na rozvoj podnikania. Súčasne má v budúcnosti slúžiť ako základňa v strednej a východnej Európe.

Banka má v pláne expanziu na nové európske trhy. Predseda predstavenstva vyjadril potešenie, že KDB Bank Europe ako prvý krok v rámci svojej stratégie vstupuje na Slovensko, ktorú považuje za jednu z najsľubnejších oblastí v regióne. Slovensko je podľa neho ekonomikou, ktorá môže byť príkladom pre ostatné okolité krajiny. V tejto krajine už úspešne podnikajú mnohé veľké kórejské výrobné podniky, a teraz k nim pribudla aj kórejská finančná spoločnosť.

Fotografie zo slávnostného otvorenia prvej slovenskej pobočky KDB Bank Europe v septembri 2013:

Otvorenie pobočky KDB Bank 1
Zľava: Roh Yung Gi - KDB Bank, Ladislav Šimko - Country Manager KDB Bank Europe pobočka Bratislava, Hong Kyttack - predseda predstavenstva a generálny riaditeľ KDB Financial Group, Jeho excelencia Park Sang Hoon - Veľvyslanec Kórejskej republiky na Slovensku, Chung Hun Jin - prezident a generálny riaditeľ KDB Bank Europe, Lee Dai Hyun - KDB Financial Group.

Otvorenie pobočky KDB Bank 2
Zľava: Ladislav Šimko - Country Manager KDB Bank Europe pobočka Bratislava, Dušan Petrík - štátny tajomník Ministerstva hospodárstva, Jeho excelencia Park Sang Hoon - Veľvyslanec Kórejskej republiky na Slovensku, Hong Kyttack - predseda predstavenstva a generálny riaditeľ KDB Financial Group, Maroš Kondrót - podpredseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti, Igor Vida - prezident Slovenskej bankovej asociácie a generálny riaditeľ Tatra banky, Roh Yung Gi - KDB Bank, Chung Hun Jin - prezident a generálny riaditeľ KDB Bank Europe.

Otvorenie pobočky KDB Bank 3
Zľava: Ladislav Šimko - Country Manager KDB Bank Europe pobočka Bratislava, Jeho excelencia Park Sang Hoon - Veľvyslanec Kórejskej republiky na Slovensku, Hong Kyttack - predseda predstavenstva a generálny riaditeľ KDB Financial Group, Maroš Kondrót - podpredseda Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti, Roh Yung Gi - KDB Bank.

Porovnajte si bežné účty v bankách na Slovensku

Zdroj: KDB Bank

08. 10. 2013 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Bezpečnostné schránky už od 2 € mesačne Účet za 0 €. Pre každého a navždy

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2