Hypotéky pre mladých budú dostupnejšie

Premýšľate nad hypotékou pre mladých a nie ste si istí, či spĺňate všetky podmienky na jej poskytnutie? Od 1. apríla do 30. júna 2010 máte šancu získať štátom bonifikovanú hypotéku s vyšším príjmom ako doteraz. Kým do 31. marca 2010 je pre získanie štátneho príspevku jednou z podmienok priemerný hrubý mesačný príjem za predchádzajúci kalendárny rok vo výške najviac 940 €, od 1. apríla sa táto hranica zvyšuje na 1 057,19 €. Rozdiel vyše 117 € umožní najbližšie tri mesiace požiadať o hypotéku so štátnym príspevkom aj tým lepšie zarábajúcim.

Pri hypotekárnych úveroch pre mladých sa porovnáva Váš priemerný hrubý príjem za predchádzajúci kalendárny rok s priemerným príjmom v národnom hospodárstve v predposlednom ukončenom štvrťroku. Keďže v 4. štvrťroku 2009 (október až december) priemerná mzda na Slovensku rástla (najmä kvôli koncoročným odmenám a vyplácaniu 13. platov), 2. kvartál nasledujúceho roka býva z pohľadu podmienok pre získanie štátneho príspevku vždy najvýhodnejší.

Aj v roku 2010 je štátny príspevok vo výške 2% zníženia úrokovej sadzby zo strany štátu a 1% zo strany banky. Celkovo tak získate až o 3 % výhodnejšiu úrokovú sadzbu.

Čo musíte splniť od apríla do júna 2010 pre získanie štátneho príspevku?

  • ste fyzická osoba, ktorá dovŕšila 18 rokov a neprekročila 35 rokov
  • Váš priemerný mesačný hrubý príjem za predchádzajúci kalendárny rok bol najviac 1057,19 €

Ak o hypotekárny úver žiadate spolu s manželom / manželkou, tieto podmienky musíte splniť obaja. Štátny príspevok sa poskytuje len na jednu zmluvu o hypotekárnom úvere.

Tip na porovnanieChcete si vziať hypotéku pre mladých? Porovnajte si výšku splátky v jednotlivých bankách.

Aké výhody získate s hypotékou pre mladých?

  • o 3 % výhodnejší úrok
  • štátny príspevok sa poskytuje na 5 rokov od začiatku úročenia hypotekárneho úveru
  • na 5 rokov si môžete odložiť splátky istiny úveru
  • počas prvých 5 rokov môžete kedykoľvek realizovať mimoriadne splátky bez poplatkov

22. 03. 2010 -

Prečítajte si aj: Rozdali sme ocenenia za najlepšie bankové produkty roka 2022 Hypotekárny zlom – VÚB banka ako prvá dvíha úrokové sadzby na hypotékach Chcete ušetriť pri vybavovaní hypotéky? Zamýšľaný návrh na vklad oznámte katastru elektronicky.

Potrebujete pomôcť?

0948 090 040

+421 948 090 051

Bežný hovor do siete O2